Labrusca Global

Labrusca Global som är en ganska så omdiskuterad fond, dels pga av att den förra Skagen förvaltaren Filip Weintraub sköter denna fond.

Fonden startade 2010-05-05 och dess utveckling imponerar inte på mig.

Jag skrev ett inlägg Labrusca något att placera i? där skrev jag att jag skulle avvakta att investera i Labrusca och jag har inte köpt några andelar i fonden och har inte heller några planer på att göra det.

Labrusca utveckling:

1 mån: -2,76%
1 vecka: +0,64%

Visst fonden har inte så lång historia än, men det känns som att fonden är hajpad, samt har omotiverat höga avgifter.

Labrusca avgifter:

Förvaltningsavgift: 1,50% samt 20 % av avkastning överstigande 3 mån EURIBOR, 3 årig High Water Mark.

2 svar på ”Labrusca Global

 • juli 14, 2010 kl. 3:10 e m
  Permalänk

  Labrusca Global skall inte jämföras mot globalfonder eftersom det inte är en globalfond. Labrusca har absolutavkastning som mål och huruvida den lyckas kan bedömas efter nästa stora börsras.

  Men, vi kan väl ändå jämföra den med en globalfond, typ Skagen Global som ju är Felix Weintraubs förra fond, och då ser vi att Labrusca Global sedan start har slagit Skagen Global med fyra procentenheter. Fyra procentenheter på bara några månader. Det kallar jag ett extremt bra resultat…(även om det är orättvist att jämföra Labrusca så här tidigt då fonden inte ens är fullinvesterad och ju som sagt har absolutavkastning som mål och därför kommer att halka efter i kraftiga uppgångsperioder).

  4 procentenheter bättre än toppfonden Skagen Global. Det är ganska bra, eller hur? 🙂

  Svar
 • juli 14, 2010 kl. 5:20 e m
  Permalänk

  Ja, visst är det kort tid den har funnits. Men kollar man alla globalfonder på tex 1 månads utveckling så ligger Labrusca på 25:e plats.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.