Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

lån

Lån med betalningsanmärkningar

Har du en eller flera betalningsanmärkningar och behöver låna pengar? Då finns det faktiskt möjligheter och lånegivare som erbjuder lån till privatpersoner med betalningsanmärkningar. Detta kan spontant tyckas vara dumt att lånegivare erbjuder detta, då risken är stor att personen med anmärkningar inte klarar av att återbetala sitt lån. Det är dock väldigt många privatpersoner som helt enkelt fått betalningsanmärkningar pga rent slarv eller genom ren otur, trots att de inte haft dålig ekonomi. Det förekommer att personer reser utomlands några månader och glömmer att ordna med betalning av någon räkning. Anledningarna till att man får betalningsanmärkningar kan vara många men det behöver nödvändigtvis inte betyda att man har en dålig ekonomi. Dessutom kontrolleras kreditvärdigheten på alla seriösa kreditbolag, just för att säkerställa att lånet kan återbetalas.

Betalningsanmärkningar ska tas på allvar

Givetvis finns det personer som fått betalningsanmärkningar pga att de medvetet slarvat med att betala räkningar och skulder. Det händer att även dessa personer lyckas få igenom en låneansökan trots att de egentligen inte är kreditvärdiga. Detta är dock inte vanligt utan sker uteslutande hos små kreditbolag som helt enkelt inte följer god sed när det gäller kontroll av kreditvärdighet. Detta håller Finansinspektionen och Kronofogdemyndigheten just nu på med att inspektera och det kan vara nya lagar och regler på väg som kommer att ställa hårdare krav på kreditbolagen. Som privatperson måste man också ta ansvar för sin egna ekonomi och förstå att lånade pengar ska återbetalas. Därför har det varit uppe på förslag att privatekonomi ska utgöra en större del i utbildningsplanen redan under högstadiet. Om man har betalningsanmärkningar och vill låna pengar så måste man säkerställa att hushållsbudgeten tillåter skulden, annars bör man verkligen låta bli och i stället försöka bygga upp sin ekonomi till en sund nivå. Om man har en god ekonomi men ändå dras med anmärkningar så kan man jämföra flera lånegivare på www.sverigekredit.se/betalningsanmarkningar som erbjuder smslån och privatlån till personer med betalningsanmärkningar.

Har du inte några betalningsanmärkningar?

Om du inte har några anmärkningar och en god ekonomi men ändå behöver låna en summa pengar, då kan du jämföra både smslån och privatlån på www.sverigekredit.se som är en av Sveriges största portaler för lån och krediter. Där får du allt från tips och råd till smidiga jämförelselistor där du direkt kan se alla Svenska kreditbolag. Fördelen med Sverige Kredit är att du kan jämföra lånebelopp, återbetalningstider, kostnader och mycket mer, på ett och samma ställe utan att behöva klicka dig runt på nätet. Du kan även läsa omfattande recensioner om varje kreditbolag för att få veta mer om dem innan du väljer vart du ska ansöka om ditt lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.