Lånemarknadens framtid

Lånebranschens utveckling

Internets utveckling har dom senaste åren gått i en rasande takt, våra gamla vanor och beteenden kombinerat med tillgängligheten på nätet har ritat om samhället och vår köpkraft har tack vare detta ökat. Tjänster som tidigare inte funnits har vuxit fram och när den smarta telefonen kom, förändrades och utvecklades mycket.

Vad det verkligen bättre förr?

Den annars så traditionella lånebranschen har också förändrats och det drastiskt. Vem minns inte hur det gick till förr, när man tvingades masa sig till sitt lokala bankkontor och där snällt sitta och vänta på sin tur, för att få träffa en banktjänsteman och förklara att man ville låna pengar och ansöka om ett så kallat lånelöfte. Beskedet på banken lät sig väntas, och först efter några veckor fick man det förhoppningsvis glädjande beskedet att lånet vart beviljat.

Internet förenklar

Numera kan du som konsument enkelt låna pengar direkt på nätet, faktum är att dom flesta banker erbjuder både nya och befintliga kunder att enkelt via hemsidan ansöka om ett lån. Med en kreditupplysning får man svar direkt och behöver således varken vänta eller köa för att få besked om lånet. En annan fördel med banklån på nätet är att du enkelt kan jämföra bankernas räntor och lån mot varandra och på så sätt välja det lån som passar just dig bäst! Den enda nackdel som kan uppstå med ett ”stort utbud” är att den kan kännas som en djungel där ute, då är det tur att hemsidor som tex norskelån.com finns där du som konsument enkelt kan få vägledning och opartisk information om saker som är viktigt att tänka på innan du ansöker om ett lån.

Lånemarknadens framtid

Naturligtvis kommer dom fysiska bankkontoren och dom traditionellt sett stora lånen kräver nog ett fysiskt besök hos banken. Men i en värld där alla försöker effektivisera är jag personligen övertygad om att vi inom några år kommer att se stora förändringarna. Den yngre generationen förväntar sig snabba svar, och deras internet vanor skiljer som bekant betydligt från den äldre generationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.