Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktierKFnyheterppmsparandeutdelningar

Leva på utdelningar

Leva på utdelningar…. Det hade varit underbart! Igår och idag har flera sidor publicerat artiklar om detta. Privata affärer. Placera.nu

Men om man vill ha en hygglig inkomst på ca 25000/mån så måste man ha över 9 miljoner i portföljen. Detta är inte direkt möjligt för många av oss småsparare.

Själv försöker jag tänka att, får jag någon/några tusenlappar från utdelningar så jag kan använda dessa som regelbundet sparande, antingen för att slippa ta delar av lönen alternativt för att kunna investera större summor varje månad/kvartal/halvår beroende på när utdelningarna kommer.

Själv så har jag delat upp mitt sparande i flera delar. Dels aktivt PPM val. En kapitalförsäkring på Avanza för kortare affärer. Samt en vanlig porfölj för längre ägande(utdelningar). Samt självklart försöker jag inte röra mitt buffertkonto för oförutsedda kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.