Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningarutdelningsaktier

Ligger lite efter

Summerade mina utdelningar under året och ser att jag ligger cirka 50% efter jämfört med 2018 års aktieutdelningar. Det är inte oväntat eftersom portföljen var mindre vid ingången av 2019, än 2018, på grund utav husköp.

Men det ser ljust ut! Jag tror faktiskt att jag kommer slå förra årets utdelningsrekord! Detta på grund av att jag minskat mina ”förhoppningsaktier” och placerat de pengarna i utdelningsaktier som har flera utdelningstillfällen per år. I samband med utdelningarna är jag snabb och återinvesterar, så att även nästkommande utdelning samma år blir högre.

Så här ser kommande svenska utdelningar ut för maj:

Som ni ser så står Softronic med 2 gånger, orsaken till det är deras bonusutdelning. Förutom dessa utdelningar så kommer det även trilla in 2 utdelningar från mina amerikanska aktier. Så utdelningarna för maj ser riktigt bra ut.

Ett svar på ”Ligger lite efter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.