Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

uppdatering

Lika mycket pengar fast man är föräldraledig?

En liten uppdatering – som många av mina följare vet så är jag föräldraledig just nu, och kommer att vara det hela sommaren. Det är en stor omställning mot att jobba, men jag tror att det är välbehövligt att komma ner i varv. Förutom det så är det såklart härligt att umgås med mina två, små grabbar här hemma.

Många tror att ekonomin blir betydligt sämre när man är hemma, men jag är inte helt säker på det.

Under föräldraledigheten:
– Åker jag inte bil varje dag
– Köper jag inte uteluncher så ofta

Även fast det kanske inte är världens bästa sömn med en 1 ½-åring som vaknar på nätterna, så har jag ändå mer energi – vilket gör att jag orkar laga mer mat från grunden. När både min fru och jag jobbade heltid, så hade vi inte alltid energin att ställa oss att laga mat från grunden på kvällarna – därmed blev det fler måltider köpta ute. Så att vara hemma gör i sig att det bli mindre snabbmat/utemat. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med de vanorna efter sommaren, när båda jobbar heltid igen.

”Många bäckar små”, som man brukar säga. Även fast jag har en bit kvar för att kunna leva på mina utdelningar, så känner jag ändå att jag är på god väg. Jag är absolut inte där än, men min avkastning slår index, utdelningarna ökar och jag mår bättre nu än vad jag gjort på länge. Så jag kommer bara att fortsätta tänka på utgifter, investera smart och även långsiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.