Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

loanland

Liten varning – Loanland

Ni kanske har hört talas om Loanland. En sida där privatpersoner lånar ut pengar till varandra.

Jag har testat sidan ett tag och måste säga att idén är bra med betalningsviljan bland svenskarna inte är den bästa. Nedan kan ni se en lista på obetalda avbetalningar som jag väntar på att få från några låntagare.

4 svar på ”Liten varning – Loanland

 • Jag tycker, om jag skall vara helt ärlig, att systemet är riktigt värdelöst. Det bygger alltså på att varje person agerar bank. Och Loanlands enda ansvar är att först skicka till inkasso, sedan kronofogden. MEN, betalningen kan utebli. Tänk om du då är generös nog att belåna någon med 20.000, då finns risken att du aldrig mer får tillbaka dem. Helt galet….

  Svar
 • Gick in som långivare där för 1,5 år sedan. Lånade ut 2000 till ngn med "A"-rating och har hittills inte sett ett öre. Loanland lyfter inte ett finger för att jag ska få tillbaka pengarna, så från mitt håll är förtroendet i botten.

  Svar
 • När jag såg rubriken trodde jag först att den syftade på USA eller Grekland 😛

  Hade faktiskt inte hört om Loanland tidigare, men nu vet jag tillräckligt för att hålla mig därifrån i fortsättningen också.

  Svar
 • Ja loanland gör inte ett jävla skit åt dom som slarvar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.