Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

loanland

Loanland

Jag skrev den 6 mars ett inlägg om Loanland. Jag kan se att det är ett av mitt mest lästa och länkade inlägg.

Liten varning – Loanland 6 mars 2010

Kan meddela att det fortfarande inte trillar in några pengar samt att jag nyligen upptäckte en sak till som verkligen får mig att vilja varna för denna sida.

Inte nog med att man sällan får tillbaka pengarna har de infört att det numera kostar 50 kr per uttag från sidan! Ärligt talat, Loanland försöker verkligen inte behålla sina långivare. De verkar inte göra något åt de som inte betalar. Skickar inga uppdateringar ang alla lån som ej betalas tillbaka och de lägger in avgifter så att man inte ska vilja ta ut de få kronorna man får tillbaka…

3 svar på ”Loanland

 • Det är tråkigt när en så god idé faller så platt pga missbrukande användare och snikna människor bakom tjänsten. Det gör ju bara att människor håller ännu hårdare i sina surt förvärvade slantar, och de ev. lånetagarna inte får några pengar i slutändan. Trist!

  Svar
 • Jag tycker mycket av kritiken mot loanland verkar bottna i felaktiga förväntningar. Dom agerar förmedlare och jag har aldrig fått för mig att ringa dom vid uteblivna betalningar. Att folk inte betalar tillbaka är inget "hemskt avslöjande" heller. Att påpeka det är lika begåvat som att avstå från aktier och fonder för att "man kan förlora allt!". Det gäller bara att inse risken och hantera den (fördela pengarna på flera lån/välja de med god kreditvärdighet/inte investera alls). Med det sagt så har jag varit medlem i två år, har 10 tkr investerat, 4 av 10 lån är på inkasso och jag väljer nu att plocka ut dem efterhand trots chockhöjd uttagsavgift. Rekommenderar inte tjänsten till någon.
  (få noterar dessutom att avbetalningarna hamnar på ett nollränte-konto vilket sänker genomsnittsavkastningen en hel del)

  Svar
 • Ja, självklart får man inse att det är en viss risk. Men det hade varit bra om man hade fått någon information vad som händer med alla lån som tex blir uppsagda.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.