Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

loanland

Loanland stänger ner

Jag har tidigare skrivit några inlägg om loanland som inte har varit så positiva:

Liten varning – Loanland

Loanland

Men nu har de valt att stänga ner tjänsten. Går man in på loanland.se så möts man av:

Bästa Medlemmar,

Styrelsen för Loanland har bestämt sig för att avveckla Loanland. Därför går det inte längre att bli medlem och heller att lägga upp en ny låneförfrågan. Loanlands site kommer däremot att vara uppe tills verksamheten är avvecklad och kundtjänsten kommer också att vara öppen dagligen.

Skälet till att styrelsen väljer att avveckla Loanland är att vi inte har kommit upp i den kritiska massa av medlemmar som krävs för att Loanland skall bli framgångsrikt. Idag har Loanland ca 20.000 medlemmar och det krävs ca 200.000 medlemmar innan Loanland blir lönsamt. Styrelsen bedömer det inte som realistiskt att vi når denna volym inom rimlig tid.

Under avvecklingsperioden, som kan ta upp till 3 år, så kommer vi att sköta om den existerande lånestocken på bästa möjliga sätt och se till att alla lånen återbetalas enligt gällande betalningsplaner. Vi kommer också att med stor energi i samarbete med vår partner Intrum Justitia fortsätta att driva in utestående fordringar.

Loanlands ekonomi är stabil och genom ägarkretsens försorg kommer bolaget att drivas tills verksamheten är avvecklad på ett betryggande sätt. Alla medlemmarnas pengar finns hos Handelsbanken på ett klientmedelskonto och är väl åtskilda och du kan precis som tidigare begära utbetalning från ditt tillgodohavande när det passar dig.

Styrelsen, medarbetarna och ägarkretsen vill tacka för visat intresse från alla lojala och engagerande medlemmar.

Stockholm i september 2010

3 svar på ”Loanland stänger ner

 • Tråkigt för de som har gått in och lånat ut sina pengar. Frågan är hur länge Loanland kommer "hänga kvar" och kräva tillbaka pengar av låntagare.

  Intressant idé, även om det känns som om det har varit förknippat med hög risk då den här typen av verksamhet nog kan dra åt sig många kunder med väldigt strulig ekonomi och nedsatt betalningsförmåga.

  Jag lägger in en länk till din blogg. Är du intresserad av att länka tillbaka?

  Svar
 • Ja det ska bli spännande och se hur mycket jag kommer få tillbaka där.

  Har lagt till din blogg i listan till höger.

  Svar
 • Inte en dag för tidigt, skitbolag.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.