Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

loanlandnyheter

Loanland

Jag har tidigare när Loanland var i drift skrivit flera negativa saker om bolaget.

Det första positiva jag skrev var den dagen de valde att lägga ner rörelsen, men nu har jag faktiskt ytterligare en positiv sak att säga om dem.

Det är en sak som jag tidigare har kritiserat men som Loanland har valt att ändra på efter mina och andras mail. Så det är skönt att de backar och tar bort uttagsavgiften på 50 kr per uttag och sänker den till 10kr. Nu känns det helt plötsligt lite bättre att slippa betala bort hälften av de inbetalningarna som kommer varje månad till avgifter.

Loanland skrev så här i dagens nyhetsbrev:

Bästa medlemmar,

Under veckan som har varit har många långivare hört av sig och begärt att uttagsavgiften skall sänkas. Vi har därför bestämt oss för att sänka avgiften till 10 kronor per uttag. Vi är tacksamma om ni endast gör ett uttag per månad så att arbetsbördan för vår kundtjänst blir hanterbar. Automatisk överföring av likvida medel som influtit från låntagarna är tyvärr inte möjlig. Återbetalning av innestående medel kommer dock att ske när vi gör bedömningen att inga mer likvida medel kommer att inflyta till en viss långivare.

Vi har även fått frågor angående redovisning av eventuella kreditförluster. En kreditförlust uppstår för långivarna när vi tillsammans med Intrum anser att det inte längre är värt att driva ärendet. Detta kommer löpande att meddelas på mina sidor för respektive lån och långivare. Denna funktionalitet kommer att förbättras framöver så att det blir enkelt att visa kreditförluster för skattemyndigheten. Du som långivare ansvarar själv för att ta upp eventuella kreditförluster i din deklaration.

Än så länge är det få ärenden som vi anser är meningslösa att driva och poängen med att driva Loanland vidare i 3 år till är att på alla rimliga sätt försöka att återvinna alla utestående betalningar. Det är ännu inte beslutat hur vi kommer att göra när tre års perioden har tagit slut, ett antal olika möjligheter står oss dock till buds för att hantera sk långtidsbevakning av utestående fordringar. Om möjlighet att sälja eller avveckla lån eller lånestocken i förtid uppkommer så prövar vi självklart en sådan lösning om vi tror att det gagnar våra långivare.

Stockholm i september 2010

Med vänlig hälsning,

Vi på Loanland

Tidigare inlägg:

Loanland stänger ner

Loanland

Liten varning – Loanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.