Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

mackmyra

Mackmyra – jag håller mig till flaskan

Jag har en förkärlek att investera i små svenska bolag. Gärna bolag som har en ovanlig affärsidé eller vars produkter man själv köper.

Men jag har mognat och tänker snarare på avkastning än nöjen numera när jag köper aktier. Därför kommer jag hålla mig borta från Mackmyra. (Även om jag konsumerar deras produkter)

Sedan 2000 är det nionde gången Mackmyra gör en emission för att ta in nya pengar. Senast gången bolaget fick in pengar var i oktober då till kursen 78 kr. Nu har man skruvat upp priset med 8%. Svårt att se vad som motiverar denna höjning.

Tidigare har man även gett utdelning vilket man inte gör längre. Tycker det är väldigt konstigt att man ger utdelning samtidigt som man gång på gång tar in nya pengar.

De närmaste åren kommer Mackmyra behöva mycket pengar, detta kommer att lösas med nya lån och eventuellt fler emissioner. För åren 2012 – 2014 uppges kapitalbehovet uppgå till 175 miljoner kronor.

Så jag kommer inte att investera i Mackmyra men en flaska eller 2 kommer jag säkert köpa närmaste åren.

Just nu pågår en emission som förväntas inbringa drygt 54 Mkr före emissionskostnader från förhoppningsvis ca 1 000 nya ägare. Teckningskursen är satt till 84 kr och aktien kan tecknas i poster om 75 stycken.

2 svar på ”Mackmyra – jag håller mig till flaskan

  • Om du gillar finare whiskey och rökig whiskey så är det nog inget för dig. Den är mildare och mer lättdrucken.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.