Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktierreflektioneruppdateringutveckling

Min kamp mot index

Tänkte att det var dags att skriva ett inlägg igen om hur min kamp ser ut för i år. Jag gjorde en portföljrapport idag som tar med alla mina portföljer och slår ihop dem så mer ser totalavkastningen. Avkastningen visar från årets början till 2018-06-19. Jämförelseindex är SIX Portfolio Return Index.

SIX Portfolio Return Index ligger sedan årsskiftet på +4,67% och min avkastning sedan årsskiftet för alla mina portföljer är +10,18%. Så mitt mål att överprestera index har jag lyckats med. Ligger till och med mer än dubbel så bra till än så länge. Lätt att vara kaxig när det ser ut så där, men det kan svänga snabbt så man ska inte ta ut något i förväg.

Mina huvudmål är dels det som min blogg heter ”Kampen mot index”. Det vill säga att överprestera index varje år och på så sätt få en god avkastning. Mitt andra mål är att öka min aktieutdelningar. Det sista målet ser jag även ut att klara i år.

Jag publicerade en utdelningsgraf tidigare idag men publicerar den igen här för er som missat den:

aktieutdelningar

Som ni ser på grafen så har utdelningarna nästan kommit upp i 2017 års nivåer fast det är drygt 5 månader kvar av detta år. Så detta mål ser ut att gå bra om inte något oväntat inträffar.
Historisk så har utdelningarna för mig varit mycket större på våren och betydligt mindre på hösten men jag har balanserat upp detta genom att byta ut några innehav.

Publicerar även grafen över min totala utveckling för året:

Avkastning

Så nu gäller det att hålla i resten av året och inte åka på några nitar. För den intresserade så har jag tre stycken portföljer och samtliga tre är med i grafen ovan. En portfölj med svenska utdelningsaktier, en portfölj med utländska utdelningsaktier samt en tradingportfölj med mer spekulativ inriktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.