Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

portföljuppdatering

Min målsättning

I bland kan det vara bra att stanna till och fundera över sina mål.

För det är svårt att prestera bra om man bara tar beslut hur som helst. Så det gäller att skapa en plan samt ha disciplinen att följa den.

Jag brukar följa mina uppsatta mål men däremot så korrigerar jag mina strategier men några månaders mellanrum. Om jag backar tiden ca 1,5 år så var jag väldigt inne på fastighetsaktier och min portfölj dominerades av just dessa.

Jag hade ganska så tur för jag fick väldigt bra avkastning på dessa innehav.

Sen började jag men väldigt korta och riskfyllda affärer. Men nu har jag styrt om till en del i stabila utdelningsaktier och en del i aktier med högre risk.

Just vad det gäller utdelningsaktier så är målet att sprida på utdelningarna så att man inte bara får utdelningar i april och maj vilket är vanligt bland svenska aktier.

Detta har jag gjort genom att dels köpa vissa svenska aktier som delar ut andra månader samt tagit in amerikanska aktier i portföljen.

För att få lite mer krydda i portföljen så har jag några förhoppningsbolag.

Målet med just utdelningsaktier är att återinvestera utdelningarna i fler bolag som också delar ut på detta sätt kommer utdelningarna att öka och risken att spridas mellan fler bolag och valutor.

Mål 1 med utdelningarna är att med hjälp av dessa kunna köpa mer aktier varje månad.

Målet längre fram är att kunna få en bra passiv inkomst och förhoppningsvis kunna leva på det.

Men jag satsar inte allt på aktier. Utan en del varje månad går in på vanligt bankkonto (buffertsparande). Detta är för tex oförutsedda utgifter. Dessa pengarna har jag på hoistspar (just nu 3% ränta).

Jag har även köpt lite fysiskt silver. Men inte för att jag tror på en hyperinflation närmaste året, utan för att det förhoppningsvis är en bra investering samt att det kan vara trevligt att ha något just fysiskt och inte ha alla tillgångar som ettor och nollor på servrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.