Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningsaktier

Mina aktieutdelningar sedan 2014!

Jag loggade precis in på Avanza på min dator och såg att man kunde generera fina grafer över sina aktieutdelningar även där och inte bara i appen längre! En trevlig nyhet!

Så jag passade på att generera en graf över mina aktiedelningar sedan 2014 tills idag.

Aktieutdelningar 2014 till 14/9 2022.

Jag tycker det är ganska intressant att titta på denna typ av grafer med utdelningar. Som ni ser så växer aktieutdelningarna ytterst lite de första åren vilket medför att många som testar att satsa på utdelningsaktier snabbt tröttnar. Men efter cirka 4-5 år så börjar det verkligen ta fart!

Förhoppningsvis kan denna graf ge dig som nyligen börjat med utdelningsaktier, eller funderar på det, lite inspiration! Bara man håller ut så kommer avkastningen rejält senare. Den så kallade snöbollseffekten.

För den observanta läsaren så kan ni se att årets stapel inte ökar på samma sätt som de tidigare åren. Detta beror på att jag har behövt tagit ut en del ur portföljen samt att alla utdelningar för resten av året inte finns med i ”Avanzas kommande”. Så om inte elpriserna blir alldeles för galna i vinter så kommer även årets stapel med aktieutdelningar se helt okej ut. Men vår avgående statsminister varnar dock för krigsvintern, så jag är i alla fall glad att solcellerna är på plats och har börjat genererat el. Vet dock inte hur mycket de kommer generera nu när vi går mot mörkare tider men varje kWh känns välkommen just nu.

De aktier som bidragit mest till årets utdelningar ( i kronor mätt) är: Castellum, Cibus samt Oxford Capital. Både Cibus och Oxford Capital delar ut varje månad. Se inte detta som ett tips utan gör alltid egna analyser över bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.