Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

bostadVilla

Mycket att tänka på

Just nu är det mycket att tänka på. För om cirka två veckor är det dags för tillökning i familjen. Då väntas barn nummer två att anlända. Så vi har haft fullt upp att förbereda här hemma.

Så nu väntas stora omställningar vad det gäller tid och pengar. Men barn nummer två kommer att bli lite billigare vad det gäller att köpa saker då många saker som man köpte till första barnet går att använda igen.

Men en annan post som troligen kommer bli mycket större är boende. För just nu bor vi i en liten villa. Passar perfekt till 2-3 personer men det kommer dessvärre upplevas lite för trångt när vi blir ytterligare en i familjen. Vi har snart bott i huset i 3 år och vi hade en mäklare här förra veckan som gjorde en värdering. Som tur är så har huset ökat i den takt som vi hoppades på men det kommer ändå krävas ganska mycket kapital för att köpa en större bostad. För tanken med nästa bostad är att den ska uppfylla fler av våra krav så att vi kan bo där under en längre tidsperiod än i detta hus. Så nu väntas en höst full av hemnet-besök och visningar. Men som tur är tycker både jag och min fru att det är kul att titta på bostäder.

Utvalda inlägg:

Orasolv
Britterna har röstat för att lämna EU
Mycket har hänt sedan 2009
Nyårslöften och din ekonomi 2016

Tycker du att det är dyrt att tanka?
Dags att få bättre fart på snöbollen
Investeringsstrategi
Hur du får bra avkastning

3 svar på ”Mycket att tänka på

 • Det är nog ingen panik förutsatt att ni har ett par toaletter. Mina barn delar rum fast vi har några tomma. Kanske 8-9års ålder vill de ha eget.

  Svar
 • Hej! Dessvärre är det bara 1 toalett i vårt nuvarande hus. Men vi hoppas kunna hitta ett större hus inom 6 månader.

  Svar
 • Anonym

  Tänk på att du är i praktiken kort fastigheter tills du har köpt det största huset du kommer bo i. Köp inte för smått.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.