Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Greklandnyheter

Nej-sidan ser ut att vinna

Det preliminära resultatet från den Grekiska omröstningen tyder på att nej-sidan kommer att vinna. Detta betyder att det kommer bli väldigt stormigt på båda aktie – och valutabörserna…

Svårt att säga vad detta kommer innebära men helt klart har Grekland valt en ensam och isolerad väg. Andra EU-kritiska politiker jublar runt omkring i Europa.

Man kan säga att EU står inför väldigt stora utmaningar de kommande veckorna för att försöka reda ut situationen.

Ska man försöka hitta någon ny lösning tillsammans med Grekland, eller ska man börja skissa på en plan hur det skulle gå till om Grekland lämnar euro-samarbetet?

I Bryssel sitter nog många politiker och svettas just nu och funderar på hur man ska göra för att EU ska ta så lite skada som möjligt.

Personligen tycker jag att Grekland och dess befolkning har varit tydliga och man bör hitta ett alternativ snarast, så att Grekland får lämna och försöka hitta egna lösningar på sina problem.

Som det ser ut nu så har Grekland stora problem med kapitalet i de Grekiska bankerna, vilket medför att befolkningen och företagen kommer ta mycket skada på kort sikt.

Har du en planerad semesterresa till Grekland? Ta i så fall med stora summor kontanter för du kan inte lita på att du varken kan ta ut pengar eller betala med kort på plats nere i Grekland.

Fortsättning följer som man brukar säga..

Utvalda inlägg: 

Kommer bankerna införa avgifter?
Lägg ner lite tid
Politiskt kaos
17 nya miljardärer i Sverige

Ett svar på ”Nej-sidan ser ut att vinna

  • Så länge det finns något att köpa för kontanterna?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.