Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

BudgethusVilla

Ny budget

Nu när vi ha flyttat så kommer vår budget se annorlunda ut. Men exakt hur den kommer att se ut är för tidigt att säga eftersom vi har bott i vårt nya hus mindre än 1 månad.

Men det man kan säga med säkerhet är att lånekostnaden kommer att bli högre. Men med största sannolikhet så kommer elräkningen bli betydligt lägre åtminstone under de kalla månaderna.
Vårt förra hus hade ovanligt hög elförbrukning och stämmer uppgifterna på detta hus så har det ovanligt låg. Så det borde verkligen märkas när nästa elräkning kommer. Att elräkningen var så hög i förra huset berodde på att det var ett gammalt hus med direktverkande el. Det nya huset är välisolerat och har nyinstallerat vattenburet-värmesystem vilket innebär betydligt bättre uppvärmningskostnad.

I det gamla huset hade vi även löpande renoveringskostnader, vilket vi inte kommer att ha i detta hus.Visst  finns det väl alltid saker man vill fixa men det mesta i detta hus är gjort. Huset har nytt badrum och kök från 2015 samt all el och dränering är gjord 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.