Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

myntnyhetertvåhundratvåkronor

Nya valörer från årsskiftet

Från och med 1 januari 2011 har riksbanken rätt att tillverka tvåhundralappar och tvåkronor.

200-lappen känns som att den kommer bli riktigt bra. Känns som att det är ofta man betalar 129:-, 179:- eller liknande om man köper något att äta eller någon mindre sak på stan.

2-kronan är ju inte direkt någon nyhet har några liggande här hemma. Dock har jag aldrig använt de i butiker för ung för det. Men just mynt är inte min favorit. De mynten som jag får tillbaka brukar jag ändå bara lägga i en stor burk som jag tar med mig till banken 2 gånger per år.

Ett svar på ”Nya valörer från årsskiftet

  • Haha, Kul att du tycker illa om mynt av precis samma anledning som jag tycker om dom. Gör precis som du men resonerar som så att varje gång jag köper något som kostar åtta kronor och betalar med en tjuga så sparar jag 12kr som går direkt till sparandet (brukar be dom på banken att sätta mynt pengarna rätt in på aktielikvidkontot).

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.