Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionertankar

Nytt asylrekord

Migrationsverket har nu meddelat att antalet asylsökande har slagit nya rekord. De senaste 7 dagarna har drygt 10.000 personer sökt asyl i Sverige. På månadsbasis blir det 40.000 personer lika mycket som en vanligt svensk småstad.

Jag tycker det är självklart att vi ska ställa upp och hjälpa människor i nöd. Men jag förstår inte hur vi ska klara av integrationen?

Vi har ju inte klarat av den så bra hittills i Sverige och nu blir det ännu tuffare. Vi gör det inte enkelt för någon genom att placera ut stora mängder av asylsökanden i olika boenden och förorter. Ute i en överbefolkad förort där många saknar jobb och har bristande svenskkunskaper där får man inte en bra miljö att lära sig svenska och komma in i samhället.

Jag tror att det hade varit bättre både för nuvarande innevånare och för nyanlända om man spreds ut mer. Så man inte bara blir placerad i samma område som andra invandrare. För i den miljön är det svårt att ta till sig det nya landet och dess kultur. Så vi kan inte skylla allt på invandrarna jag tror vi kan skylla mycket på våran dåliga integration.

Jag hoppas att denna svåra situation kommer öppna ögonen hos våra politiker och ge dem motivation att ändra den nuvarande integrationspolitiken som inte har fungerat hittills. Annars kommer de göra det svårt för alla som kommer hit nu att integreras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.