Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

onoterade aktier

Onoterade aktier

Nu har jag precis ökat mitt innehav i det företaget jag jobbar på. Så nu har jag en hyfsat stor andel onoterade aktier. Denna ökning innebär ytterligare 600 aktier.

Vissa personer avråder från investeringar i samma företag som man jobbar på eftersom det är en för stor risk. Tex om bolaget skulle gå i konkurs så förlorar man både sparpengarna(aktierna) samt lönen.

Men jag tror på företaget som jag jobbar på. Jag tror att området som vi är verksamma i snarare kommer växa i framtiden. Just nu expanderar företaget kraftigt både i nya länder och nya tjänster så det kommer nog ta några år innan man kan se en fin avkastning. Men när väl systemen är uppbyggda så kommer det att rulla in fina årslicenser samt pengar från supportavtal.

________________________________________

EnQuest
17 Utdelningar i år
Köpt några fonder
Agera snabbt
+20,5% senaste månaden
Turbulent tid
Ensam om det i Sverige?
Tankar om långsiktiga placeringar i aktier

3 svar på ”Onoterade aktier

 • Har likt du ett litet ägande av företaget jag jobbar på. Har du också lagt din andel i ett eget aktiebolag?

  Visst är det en risk att investera i sin egen arbetsplats men jag känner mig ganska lugn då jag fick en utdelning i våras som var större än mitt investerade kapital =)

  Svar
 • Vad heter företaget ?

  Mvh Pär

  Svar
 • Auri sacra fames, jag äger aktierna som privatperson. Har funderat på att starta ett eget aktiebolag men inte tagit tag i det. Vad är fördelarna?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.