Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

OraSolv

Oraslov sämre än väntat

Oraslov som är ett av mina större innehav kom med sin rapport idag. Den var sämre än väntat men det fanns även bra delar. Jag har inte ändrat min uppfattning om bolaget utan jag ligger kvar och tror på riktigt fin värdeökning närmaste åren.

Omsättningen ökade till 32,3 miljoner kronor (28,4). Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar, ebitda, var 0,2 miljoner kronor (1,6). Rörelseresultatet uppgick till -2,1 miljoner kronor (0,6) medan resultatet före och efter skatt var -2,3 miljoner kronor (0,4). Resultatet per aktie var -0,01 kronor (0,00)
Att omsättning ökade känns bra. Om den minskat då hade jag börjat omvärdera mitt investeringsbeslut. Men det känns bra att bolaget växer på bra.
Att resultatet blev sämre beror bland annat på engångskostnader främst inom IT och administration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.