Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

OraSolv

Orasolv

Orasolv

Som många av er läsare vet så är Orasolv ett av mina största innehav. I torsdag kom de med sin halvårsrapport och den visade som väntat fina siffror och intressanta nyheter. Orasolv har gått mycket bra och det är troligen bara början på deras kursresa. Man brukar prata om 10-taggare bland aktier, Orasolv kan mycket väl bli en.

Kollar man lite snabbt på rapporten så ser man att nettoomsättningen steg med +23 procent mot samma period förra året. Så tillväxten kan man inte klaga på. Man har även lyckats komma upp i hela 432 000 kronor i intäkter per arbetsdag inom tandvårdsdelen vilket är mycket lovande.

Orasolv har precis som de aviserat genomfört förvärv under året och de har flera intressanta framtida förvärv. Det senast genomförda förvärvet är Gårdatandläkarna i Göteborg.

Även deras satsning på gemensamma IT-system på sina klinker för att öka effektiviteten och för att minska kostnaderna rullar på fint och det kommer snart synas i bolagets resultat.

Totalt har Orasolv nio stycken klinker i landet och fler kommer det bli. Eftersom de flesta klinikerna som de förvärvar bidrar med positivt resultat direkt så ser verkligen Orasolvs framtid ljus ut. Redan nu är Orasolv en av de tre största tandvårdskedjorna i landet.

Colosseum / Smile 21 kliniker
Distriktstandvården 16 kliniker
Orasolv 9 kliniker Kockum & Kockum 6 kliniker
Aqua Dental 4 kliniker
Oral Care Hemtandvård + 3 kliniker
My Dentist Nystartat


Kollar man lite närmare på sommarens förvärv av Gårdatandläkarna så ser det väldigt bra ut:
• Sju behandlingsrum
• Fem tandläkare
• Intäkter om ca 15 MSEK
• EBITDA-marginal över 15%

Tittar man på Orasolvs framtidsplaner så siktar de på att förvärva 2-3 kliniker per år. Samt satsar på att notera aktien på ”Small Cap” inom 3 år.

Utvalda inlägg:

Britterna har röstat för att lämna EU
Mycket har hänt sedan 2009
Nyårslöften och din ekonomi 2016

Tycker du att det är dyrt att tanka?
Dags att få bättre fart på snöbollen
Investeringsstrategi
Hur du får bra avkastning
Ge inte bort din avkastning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.