Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionertankar

Politiskt kaos

Ingen kan väl ha undgått det politiska kaoset som har rått och råder i Sverige. Först sa Löfven att han avgår om inte budgeten går igenom. Den gick inte i genom och han satt kvar..

Sen går Löfven ut och utlyser extraval, strax efter drar han tillbaka det. Veligare person måste vara svårt att hitta.

Men något som är ännu värre är att alliansen som fick min röst, slutar upp att vara oppositionsparti. De låter S+MP och V få igenom sina skattehöjningar och sin budget, som kommer slå hårt både mot hushållskassan för oss medborgare samt mot företagen.

Löfven vill höja arbetsgivaravgiften för unga, detta kommer leda till högre arbetslöshet?? Vad tänker man på här? Samt hur kan alliansen snällt sitta bredvid och godkänna detta?

Vänsterpartiet står fast vid sitt förbud mot välfärdsvinster i sann kommunistisk anda. Detta kommer drabba många företag som har satsat stora pengar på att bygga upp privata alternativ, och som ofta ger en bättre service…

Hur detta kan vara verkligheten känns för mig väldigt overkligt. Samt att det nu ser ut som att det inte finns något parti man kan rösta på längre. De jag röstade på vek ner sig och låter vänsterpartierna ännu en gång dra ner vår ekonomi, som Anders Borg så fint att skött under de senaste åren.

Utvalda inlägg: 


17 nya miljardärer i Sverige

4 svar på ”Politiskt kaos

 • Ta det lugnt. Det är formerna man kommit överens om, inte sakfrågor. Det är bara konfrontationskåta journalister och maktsugna SD:are som skriker sig hesa.

  Är övertygad om att detta var det bästa. Varför ett extraval till stora kostnader, när resultatet förmodligen skulle blivit ungefär lika som i september…

  Svar
 • Tror inte att extravalet hade gett samma resultat, tror alliansen hade ökat och Löfven tappat en del. Men visst hade det varit en risk att SD kunnat ha ökat..

  Svar
 • Rösta SD nästa gång om du är orolig för välfärden

  Svar
 • Kika gärna på Landsbygdspartiet. Fler nya röster behövs inom politiken, inte färre och villrådigare.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.