Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

portföljrapportutdelningar

Portföljrapport för april

Jag läste precis ett inlägg från ekonomibloggaren Krona till miljonen där han presenterar sin avkastning för april månad, samt skriver varför han inte valde att sälja av sina aktier i början av denna ”krasch”. Har ni inte läst inlägget så hittar ni det här. Bevis på det jag tjatat om

Min åsikt är att inte heller sälja stabila bolag som man tror på. Men har man lite ”kryddor” i portföljen eller belåning så kan det vara bra att minska sina innehav lite grann.

Portföljrapport

Börsen har ju gått ner en del, men om jag zoomar ut lite och kollar min avkastning senaste 12 månaderna så ser det fortfarande bra ut. (+24,77 %)

portföljrapport för senaste 12 månaderna

Tittar man istället på hur min portfölj har gått under april så ser det inte lika bra ut. Det är positiva siffror men lite under index. Så denna månad förlorade jag kampen mot index. För hoppas på bättre resultat vid nästa portföljrapport.

Portföljrapport för april

Aktieutdelningar 2020

Flera bolag har valt att slopa sin aktieutdelning i år eller i alla fall skjuta upp den.

Detta påverkar så klart även mig som har en stor andel utdelningsaktier. Jag hade räknat med att öka mina utdelningar ganska mycket i år men så kommer det nog inte bli. Men det ser fortfarande ut att bli en ökning. Detta då flera bolag hann dela ut innan Corona-krisen samt att de flesta av mina månadsutdelare delar ut som vanligt. Så utdelningarna tickar på helt ok. Så här ser utdelningsläget ut just nu: (2020-04-30)

aktieutdelningar hittills 2020

Den största utdelningen i kronor mätt kommer kanske inte så oväntat från mitt största innehav Castellum.

Nedan ser ni planerade samt historiska aktieutdelningar från Castellum.

Castellum
Aktieutdelningar

Jag vet att många som läser min blogg själva har ganska så mycket utdelningsaktier. Jag hoppas att ni inte har fått för många indragna aktieutdelningar på grund utav Corona-krisen.

Till sist önskar jag er alla en trevlig Valborg. Passa på att vila och ta hand om varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.