Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

portföljportföljrapport

Portföljrapport samt portföljgenomgång

Har precis genererat en portföljrapport över senaste månadens utveckling. Jag tycker personligen att det är väldigt intressant att skapa samt spara portföljrapporter så att man kan gå tillbaka och se hur man presterade under olika perioder.
Portföljrapporten innehåller alla mina 4 portföljer.
Hade jag velat haft en riktigt fin rapport att visa så hade jag endast haft med den portföljen som gått bäst. Men jag vill visa exakt hur det ser ut, så samtliga portföljer får vara med i portföljrapporten. Detta får att jag vill ge en rättvis bild över hur det har gått och för att inte visa några glädjesiffor. Så även om jag hade presterat sämre än index så hade jag fortfarande skrivit om det. Lämna gärna en kommentar hur din utveckling har varit senaste 30 dagarna 🙂

De fyra olika portföljerna som jag har är:

Svenska utdelningsaktier

Utländska utdelningsaktier

Tradingportföljen

Fondportföljen

Portföljrapport

Som grafen ovanför visar kan ni se att min samlade avkastning de senaste 30 dagarna är +5,30% och jämförelseindex ligger på -0,05%. Så även denna period så vann jag kampen mot index. Att slå och överprestera index är mitt långsiktiga mål. Det är dels väldigt lönsamt samt om jag inte hade presterat bättre så hade det varit mer lönsamt att lägga alla pengarna i en indexfond. Men det vill jag gärna undvika.

aktier

Lite kort om mina olika portföljer:

Svenska utdelningsaktier
Precis som namnet säger så är detta en portfölj med svenska bolag som ger aktieutdelning.
Exempel på aktier: Castellum och Industrivärden C

Utländska utdelningsaktier
I dagsläget så har jag endast amerikanska bolag i denna portfölj. Majoriteten av innehaven delar ut månadsvis.
Exempel på aktier: Gladstone Investment Corp och Oxford Lane Capital Corp

Tradingportföljen
Innehållet i denna portfölj ändras löpande, mest swingtrading.

Fondportföljen
Här har jag ett litet fondsparande, men detta utgör en ytterst liten del av mitt totala innehav.
Exempel på fonder: Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt Swedbank Robur Ny Teknik A

Se inte innehaven ovan som köpråd utan analysera bolag och aktier själv samt ta inte större risken än vad du har råd med att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.