Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

portföljportföljrapport

Portföljrapport sedan årsskiftet

Jag roade mig denna regniga lördagsmorgon med att generera en portföljrapport som innehåller alla mina portföljer för att se hur jag presterat sedan årsskiftet. Tycker detta året har gått väldigt fort och inser att det bara är drygt en månad kvar till årsskiftet. 2020 har varit ett väldigt speciellt år med pandemin, hemmajobb osv.

Det har blivit ovanligt lite inlägg på bloggen i år och det beror på samhällsläget, hemmajobb och att vi numera har tre barn så det är full rulle här hemma.


Portföljrapport

Som vanligt innehåller min portföljrapport samtliga mina portföljer oavsett om någon gått väldigt bra eller dåligt. Eftersom det är den totala utvecklingen som är intressant.

De fyra olika portföljerna som jag har är:

Svenska utdelningsaktier
Utländska utdelningsaktier
Tradingportföljen
Fondportföljen

Namnen på dem är rätt så självförklarande.

Portföljrapport

Som ni ser ovan så ligger min avkastning hittills i år på +11,57% vilket är en okej avkastning. Man ser tydligt den stora dippen runt april när de första nedstängningarna och hemmajobbet satte fart. Men sedan har det gått riktigt bra och även utdelningarna har fått bra fart i slutet av året. Det såg lite mörkare ut i våras när många bolag valde att ställa in/skjuta upp sina utdelningar.

Drygt hälften av alla mina innehav är svenska aktier, detta då jag har bäst koll på de bolagen samt att jag tycker det är kul att äga bolaget i aktier vars produkter/tjänster jag nyttjar. Den exakta siffran just nu är 65,9% av portföljen består av svenskabolag.

Bryter man ut dessa bolag ur portföljen så ser den svenska utdelningen ut enligt följande.

Som vanligt så står fastigheter för en stor del i min portfölj och Castellum är fortfarande det största innehavet. Men på 2:a plats har Cibus Nordic Real Estate seglat upp. Detta då jag tycker deras månadsutdelningar tilltalar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.