Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionersparandetankar

Rädda ditt förhållande

Ekonomi kan ta döden på förhållanden. Så se till att få en sund inställning till det redan från början. Spela med öppna kort och betala gärna era räkningar tillsammans.

Jag tror det är viktigt att båda parter i ett förhållande har koll på hushållets inkomster och utgifter, detta för att undvika missförstånd eller osämja.

Sen om man har ett gemensamt mål som ni jobbar mot så blir det betydligt enklare att sporra varandra att dra ner på utgifterna.

Så ett tips kan vara att samla familjen eller sin partner en gång i månaden och se över ekonomin, och diskutera om ni bör ändra något.
Ett smart sätt kan också vara att göra en budget i Excel. Då blir lättare att få en överblick.
Gör man detta tillsammans så vet båda om den riktiga kostnaden för boendet och andra utgifter. Ser man tex hur dyr uppvärmningskostnaden är så kanske man tycker det är naturligt att sänka värmen inne.

Eller är man medveten om att man har stora krediter på kortet så kanske man inte köper den där latten på väg till jobbet utan sparar de pengarna och tar en gratis när man kommer fram.

Men hur ska man ta upp detta med sin partner om man inte gjort det från början? Det man i alla fall inte ska göra är att ta upp det sent på kvällen när båda är trötta eller tidigt på morgonen när man stressar till jobbet.

Jag skulle rekommendera att välja en ledig dag då båda är utvilade och pigga, kanske i samband med en stor kopp kaffe?

Lycka till med era samtal!

Utvalda inlägg: 


Politiskt kaos
17 nya miljardärer i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.