Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Castellumreflektionertankar

Räkningarna betalade

Nu är det bästa tiden på månaden. Alla räkningar är betalade och man kan föra över månadens sparande till aktieportföljen. Denna månad kommer pengarna gå till Castellums nyemission. Jag har valt att utnyttja alla mina teckningsrätter. Hur gör ni andra aktieägare? Tecknar ni också er i nyemissionen eller säljer ni era teckningsrätter?

Jag trodde lite naivt att jag skulle blogga mer just nu när jag är pappaledig men har snarare mindre tid till det nu än när man jobbar. Att ta hand om en liten kille som nyss lärt sig att gå tar upp nästa hela ens tid. Men nu börjar jag komma in i nya rutiner så att man enklare kan planera dagen så att man kan passa på att jobba lite när sonen sover.

Håller även på att gå igenom hela familjens ekonomi. Sammanställer konton, utgifter och lån. För att få en bättre bild samt för att kunna på ett så bra sätt som möjligt disponera pengarna. Ett mål som jag precis har satt upp är att försöka amortera bort så mycket på lånen som möjligt. Men inte på det klassiska sättet, det vill säga att betala av lånet med högst ränta först. Utan jag har valt att göra det sättet som motiverar mig mest. Även om det kanske blir lite dyrare. Men tappar man motivationen så blir det ännu dyrare.

Det jag har valt är att amortera på de minsta lånen först så att de försvinner snabbt. Så fort ett lån är borta kommer jag flytta över den amorteringen till nästa lån i turordningen. Amorterar man bara på det största eller dyraste lånet så märker man inte att det händer så mycket och då kan man lätt tappa motivationen. Men genom att snabbt få bort några lån så hoppas jag att motivationen att amortera hårt kommer att hålla i sig. Just nu amorterar vi cirka 9000 kronor i månaden. Det vill säga 108 000 kronor per år. Kan säga att det märks på lånen.

Det gäller att följa trenden

2 svar på ”Räkningarna betalade

  • Ordet ledighet borde inte vara med i benämningen föräldraledighet. Förstår att det är fullt upp:)

    Jag har valt att teckna fullt i emissionen och i bloggsvängen verkar de flesta andra också göra det.

    MvH Pengaregn

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.