Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningnyheterSandvikutdelningarutdelningsaktier

Rekordutdelning under 2016

Aktieägare kan vänta sig rekordutdelningar under 2016. Enligt Allianz Global Investors så beräknas Europas börsbolag dela ut rekordhöga 315 miljarder euro i år. Det vill säga cirka 3 procent högre än under 2015. Sverige är inget undantag utan även majoriteten av våra börsbolag ser ut att höja sina utdelningar. Ett undantag är Sandvik som sänker utdelningen med  en krona.

Sandvik rapporterade idag att sitt resultat för fjärde kvartalet var 30 procent sämre än väntat. Vilket innebär ett resultat före skatt på 266 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2015 istället för väntade 380 miljoner kronor.

Personligen så siktar jag på att öka mina utdelningar med 100 procent mot föregående år. Anledningen till att detta troligen kommer bli möjligt är att jag återigen har börjat fokusera på utdelningsaktier samt att höja mitt YOC.

Ett svar på ”Rekordutdelning under 2016

  • Hej Kampen!

    Låt oss hoppas att Allianz Global Investors har rätt! Jag har inte spänt bågen lika hårt som dig inför året med utdelningstillväxten, men jag önskar dig lycka till och det skall bli kul att följa dig under året.

    /Utdelningsstugan

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.