Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

böcker

Rich Brother Rich Sister

Har nu i helgen läst klart boken Rich Brother Rich Sister av Robert Kiyosaki och Emi Kiyosaki.

Båda kommer från samma familj men har valt helt olika vägar i livet. Robert Kiyosaki har blivit väldigt framgångrik och skrivit bland annat storsäljaren Rich dad Poor dad. Medans hans syster Emi Kiyosaki valt att bli Buddhistisk nunna.

Jag har läst flera av Roberts böcker och denna skiljer sig en hel del. Men tycker endå att den var läsvärd. 

Lite mindre fokus på ekonomi men mer fokus på livet och värderingar. Men stort fokus på ekonomiska värderingar. I boken kan man bland anat läsa om en tidpunkt då Roberts syster Emi blev sjuk och för att kunna betala för sjukvården så behövde hon pengar som hon inte hade. Först då insåg hon att pengar är en viktig tillgång i livet. Robert ville inte bara ge pengar till sin syster utan att ville lära henne hur man tjänar pengar istället. Så han gav henne en lägenhet som hon fick hyra ut och på det sättet tjäna pengar. På det sättet drar hon numera in löpande pengar. De skrev även denna bok Rich Brother Rich Sister tillsammans och delar på intäkterna.

Ett citat från boken angående att ge bort pengar. ”Pengar botar inte fattigdom utan är snarare kontraproduktivt och drar ut på fattigdomen.”

Men det menar Robert om man ger bort pengar till fattiga så klarar de sig utan att de behöver anstränga sig. Då kommer de inte heller att behöva anstränga sig utan istället leva på bidrag. Det bästa är att lära männikor hur de kan tjäna pengar istället och klara sig på egen hand.

I boken så nämner de även det kristna ordspråket ”Ge en man en fisk och du mättar honom för en dag, lär honom att fiska så mättar du honom för livet.”

Man kan säga att denna bok är lite som en biografi och tidsskildring men den är helt klart läsvärd.

Ett svar på ”Rich Brother Rich Sister

  • Våra politiker kanske borde läsa den boken…Inspirera och utbilda folk istället för att ge dem bidrag.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.