Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

2 svar på ”Scania

 • Jag funderar själv på ta en liten position i Scania, men vad som får mig att tveka är att jag redan har hög belåning och jag har fullt fokus på hur jag ska göra med mitt Cision innehav som också är under uppköp/budgivning. Så blir nog för mycket för mig att gå in och spekulera i Scania också.

  Men jag tror du kommer tjäna på det och önskar dig lycka till. Jag såg på Twitter att även snåljåpen tagit en chanspost i Scania.

  Svar
 • Observera att du endast kan tacka ja till försäljning av aktier som du äger den 25 april.

  Om du köper en aktie på Stockholmsbörsen, äger du först aktien tre bankdagar efter att du köpt den. Om du köpte aktien igår (24 april), äger du med andra ord först aktien på tisdag (29 april), vilket är för sent för att kunna tacka ja till Volkswagens anbud. Jämför med t.ex. bolagsstämmor och utdelning, där det krävs att du köper aktien minst tre dagar före avstämningsdagen om du vill ha någon utdelning eller rösta för aktien på stämman.

  Observera att det finns en EU-regel som säger att leverans maximalt får ske två dagar efter köp fr.o.m. nästa år. Stockholmsbörsen och Euroclear kommer därför att ändra detta från tre till två dagar någon gång i oktober.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.