Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

semester

Semester

Semester

Idag började min semester. Riktigt skönt har jobbat mer eller mindre non-stop sedan oktober. Idag har jag mest tagit det lugnt och varit nere på stan och handlat lite inför semesterresan. För på fredag blir det en vecka i värmen ska bli riktigt skönt.

Ska bli ovant att vara ledig mer än 2 dagar på raken hoppas man inte blir allt för rastlös utan jobb samt att följa börsen. Hoppas det inte blir någon dipp på börsen under de närmaste 6 börsdagarna. Känns som det finns en liten risk just nu. Endast 8% likvid just nu. Ca 5% räntebärande och resten i aktier. Fast blir det ett litet fall kan man ju passa på att shoppa när lönen kommer hehe. Alltid trevligt att få handla billigt men gillar inte att se innehaven minska. Hälften av mina innehav har jag kortsiktigt och försöker köpa och sälja vid svängningar medans andra hälften är jag mer långsiktigt med.
Ska försöka hinna lägga upp någon graf över utvecklingen innan och efter resan.

Jag har mitt sparande ganska spritt. En KF på avanza, en portfölj på aktiedirekt, IPS på avanza, ytterligare aktier hos en av storbankerna. Sen är jag ganska aktiv inom PPM och det följer jag och handlar via avanza eftersom deras sida är betydligt bättre.

Sen går det in några tusenlappar i månaden på hoistspar där ska de ligga i ca 1 månad till sen ska jag göra mitt livs sämsta affär, bilköp… Men jag känner att det hade varit riktigt skönt med bil i sommar, sen är man lite bekväm och känner hur skönt det ska bli att åka och handla mat med bil. Visst jag bor i centrum men matpriserna är lägre på t.ex. ICA maxi, än dyrare butiker i centrum så där kan man säkert spara in 500 i månaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.