Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektioner

Sommar = högre sparande?

Nu är det sommar och då är det högre sparande än vanligt? Eller hur var det nu? Det är dyrt med semester?

Det finns lite olika skolor vad det gäller utgifter och sparande över sommaren. Men generellt så brukar många skylla på att det är dyrt med sommar och semester men det borde väl inte vara det?

Under sommaren får många semesterersättning samtidigt som de fasta kostnaderna är lägre. Under semestertider är det som varmast och ljusast i Sverige vilket bidrar till att uppvärmningskostnaderna och elräkningen är som lägst. Vilket borde innebära att man kan spara mer än vanligt.

Men dessvärre så innebär även ledighet att man blir slappare man kanske inte orkar laga mat och göra matlådor utan man köper hellre mat på en uteserveringen. På uteserveringen blir det lätt en öl, eller två, tre… Ja, det kan bli ganska så dyrt.

Vilken kategori tillhör du? Spenderar du mer pengar under sommaren eller passar du på när du är ledig att spara pengar?

Lägg ner lite tid
Politiskt kaos
17 nya miljardärer i Sverige

2 svar på ”Sommar = högre sparande?

  • Skulle säga att sparandet bli lika högt. Då inkomsterna är lite högre, de fasta utgifterna lite lägre som du skriver. Men tillfälliga utgifter är högre. Som tex resor, nöjen och mat.

    Svar
  • Hos mig blir det inte mycket sparat på semestern. Utgifterna är rejält mycket högre då. Resor är ju inte direkt gratis, och när man inte jobbar finns det ju dessutom gott om tid att spendera på mer eller mindre nödvändiga saker. Däremot går ju matbudgeten ner en del eftersom jag äter mycket mindre när jag inte jobbar.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.