Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

uppdateringVilla

Spännande tider

Husköp

Nu är det spännande tider för min del. Det ser ut att bli husköp! Vi ska lägga ut vårt hus till försäljning och försöka skaffa ett större boende.

Vi har bott i vår nuvarande villa i cirka 2 år, men nu är det dags att leta nytt boende.(vi har 2 barn nu och vill byta plats rent geografiskt.)
Förra huset bodde vi också cirka 2 år i. Korta perioder men första villan gav en bra vinst vid försäljning.

Får se hur prisutvecklingen har varit för vårt nuvarande hus, gissar på ungefär oförändrat sedan vi köpte det. Dels för att marknaden är lite svagare nu samt att det blev en ganska stor budgivning när vi köpte vårat. Men vi har trivts väldigt bra så det är inget som vi ångrar.

Nytt boende

Det nya boendet som vi är på väg att köpa ligger bättre till geografiskt och alla stora renoveringar är gjorda(tak, fönster, badrum, kök). Så även om det är dyrare att köpa så bör det inte bli några stora renoveringar närmaste åren. Nuvarande huset skulle kräva en del, bland annat takbyte inom något år.

husköp

Aktieutdelningar

I år blev det utdelningsrekord för mig – får se om jag klarar det nästa år också. Det beror på hur ekonomin utvecklar sig samt vad vi får för vårt hus vid försäljning. Jag kommer att uppdatera er om processen. Nästa vecka har vi bokat besiktningsman och siktar på att få upp huset på hemnet innan månaden är slut. Så nu är det en intensiv och händelserik period framöver, både vad det gäller boende samt vår privatekonomi.

Tankar

Det är mycket diskussioner om att man ska leva extremt snålt för att kunna gå i pension tidigt, men ett boende som man trivs i tycker vi är värt att satsa på. Om det blir det huset som jag och min fru har sikte på så kan det mycket väl vara det huset som vi kommer bo i tills vi blir gamla. Då är inte priset så viktigt, eftersom det handlar om livskvalité och många år som man har på sig att betala av lånet. Däremot så kommer vi att ha så aggressiv amortering som möjligt, för målet är att när vi går i pension ska vi vara helt skuldfria.

2 svar på ”Spännande tider

 • Hej!
  Spännande med husköp. Hoppas allt går bra!
  Just boende som investering är svårt tycker jag. Det bästa är nog att se det som konsumtion men vara glad för att det troligtvis blir en förtjänst i slutändan.

  Mvh PB?

  Svar
 • Lycka till med husköpet! Det är en spännande och lite nervkittlande process att köpa nytt. 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.