Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

spara pengarsparad krona

Sparad krona – lagat gräsklipparen själv

I dagens samhälle är det oftare billigare att köpa nya saker än att laga dem. Riktigt tråkigt samt dåligt för miljön och plånboken.
Här om dagen slutade drivningen på min gräsklippare att fungera. Efter lite googlande så beställde jag hem en ny drivrem för att laga den.
Det tog två dagar innan drivremmen låg i brevlådan och sedan drygt fem minuter att ersätta den gamla slitna drivremmen. Så nu rullar förhoppningsvis gräsklipparen några år till. Till kostnaden av 200 kronor. Det kan man kalla sparad krona!Här ser ni bilden på den gamla respektive den nya drivremmen. Det var verkligen hög tid att byta ut den.

På senare tid har jag blivit betydligt bättre på att laga och fixa saker hemma istället för att köpa nytt eller lämna in och betala dyra reparationspengar. Det finns betydligt roligare saker att lägga pengarna på. Samt det är väldigt tillfredsställande när man lyckas laga saker i hemmet. Oavsett om det är en gräsklippare, diskmaskin eller hylla.

Jag funderar lite på varför så många människor inte försöker fixa sina egna saker. Det är nog en kombination av att man tror att det är för svårt samt att man är bekväm. Kan ärligt säga att jag också har varit det, men nu när jag har kommit igång så tycker jag att det är väldigt kul. Samt det finns guider för att laga det mesta på nätet. Allt från bra sprängskisser av saker till bra Youtube-guider. Brukar du laga saker själv? Kommentera gärna!


2 svar på ”Sparad krona – lagat gräsklipparen själv

 • Precis som du är inne på är det en tråkig utveckling att vi lever i ett slit-och slängsamhälle. Visst är man bekväm och det är lätt att bara svänga förbi och köpa en ny X, istället för att lägga tid på att försöka laga något. Mycket är dessutom tillverkat på ett sätt att det knappt går.

  Min sons IPhone fick en spricka i skalet, som växte och tillslut försämrade funktioner på telefonen. Jag var inte jättesugen på att köpa ny, så jag beställde hem en ny skärm. Det tog ett tag att byta, men det blev grymt bra!

  Den goa känslan man får efter att klarat av att laga någonting är verkligen en trevlig bonus, och vissa saker är definitivt värda att lägga lite tid på!

  Svar
  • kampenmotindex

   Ja, tyvärr är många saker väldigt svåra alla laga numera. Antigen så är de väldigt komplexa eller gjutna/limmade så man inte kan öppna dem.

   Härligt att du bytte skärm själv! Riktigt bra jobbat. Jag har bytt skärm tidigare också när jag hade en Samsung Galaxy S7.

   Håller men att det är en riktigt härligt känsla när man lagat något, speciellt när saken betyder mycket eller kostar en del i inköp. Sen är det en positiv sak för miljön när man kan laga och återanvända saker.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.