Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

elprisspara pengar

Sparat stora summor

I fredags bestämde jag mig för att sänka mina elkostnader. Jag började med att kolla vad vi betalar för elen idag och sedan kollade jag på diverse jämförelsesidor.

Sedan ringde jag mitt elbolag och pratade med en som inte var så sugen på att ge någon högre rabatt så jag tackade för hans tid och ringde upp igen. Då fick jag prata med en som var villig att diskutera och vi kom tillslut överens om ett pris.

Räknade lite snabbt och kollar man på historisk användning av el så skulle vi kunna spara ca 3900 kronor med det nya avtalet. Det blir man riktigt sur på sig själv att man inte förhandlat elpriset tidigare. Eftersom huset har eluppvärmning så är elräkningen en ganska så stor utgift under vintermånaderna. Men i år ser det ut som att man kommer lite lindrigare undan.

Utvalda inlägg: 
Bombmatta av utdelningsaktier
Summering av ”nya livet”
Små utgifter blir stora summor
Så blir du rik
Fastna inte i gamla spår
Ytterligare ett steg
Utveckling +85,62%
Hur mycket pengar behövs det för att sluta jobba?

3 svar på ”Sparat stora summor

  • Tyvärr tror jag att det är ett liknande förfarande oavsett vi pratar om elavtal, morgontidningar, bolån eller försäkringar. Att vara en trogen kund permieras inte och orkar du inte bråka så rullar det på… Tack för ett bra inlägg – nu fick jag en spark i baken och kommer kriga lite för att primärt få ner våra elkostnader…

    Svar
  • Ja tyvärr är det nog så. Ska se om man kanske ska ringa och kolla sina försäkringar också.

    Svar
  • Försök vara aktieägare i banken, elbolaget och försäkringsbolaget, då känns de höga priserna inte lika betungande!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.