Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

uppdatering

Summering av 2013


Ytterligare ett år är slut. Tiden går verkligen fort och det känns inte som att det var så länge sedan man summerade 2012. Men nu är även 2013 till ända. Jag hoppas att ni läsare har haft ett bra år både känslomässigt och ekonomiskt även om jag vet att de flesta människor genomlider svåra perioder till och från. Men det är sådant som tillhör livet.

Jag trodde inte att index skulle gå så bra i år som det har gjort. Men mycket av uppgången kan man säga är de låga räntorna och centralbankernas stimulansers förtjänst. Men börsen slutade tillslut på drygt 23% upp knappt häften mot vad min portfölj mäktade med. Min portfölj steg med över 50% vilket är en riktigt bra avkastning. Detta kan jag till stor del tacka Starbreeze för.

Vad ska vi då tro om börsåret 2014? Denna typ av prognoser är svåra. Det finns ganska många farhågor i ekonomin globalt men lågränte miljön som vi har nu kan säkert bidra till en fortsatt uppgång på minst 10% nästa år. Det största oron jag har inför nästa börsår är om bolagens vinster inte stiger och om prognoserna skrivs ner då kan vi nog räkna med en stor nedåtsida på börsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.