Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektioneruppdateringVilla

Summering av ”nya livet”

I det tidigare inlägget: Fastna inte i gamla spår, skriver jag om hur jag och min sambo (numera fästmö) valde att sälja vår lägenhet i centrala Göteborg och köpa en villa betydligt billigare i en mindre ort.

Så hur har det då gått för oss?

Båda mår mycket bättre av det lugnare tempot som är här och vi har verkligen minskat våra utgifter rejält. Huset vi köpte var i behov av renovering men tack vare snälla familjemedlemmar, släktingar och många svettiga timmar så börjar huset bli riktigt bra nu utan att vi har behövt lägga ut speciellt mycket pengar.

Jag känner att detta var ett av de bästa besluten som jag har gjort och har även fört oss närmare vårat mål att inte jobba och vara skuldsatta hela livet.

En annan utgift som har blivit betydligt lägre är transport. Vi bytte för inte allt för länge sedan bil till en betydligt bränslesnålare bil som även kostar mindre att äga. Besparingen på bara bilbytet blir MINST 2000 kronor i månaden även om man tar med värdeminskningen på den nya bilen.

Vi känner att vi verkligen är på god väg nu, vi lever inte speciellt snålt men vi lever mycket mer ekonomiskt och smartare nu. Samt att båda har blivit bättre på att minska på onödiga utgifter.

Utvalda inlägg:
En till aktieutdelning
Små utgifter blir stora summor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.