Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Investeringsstrategi

Svårt att följa min egen investeringsstrategi

Jag märker ofta att jag är dålig på att följa min egen investeringsstrategi. För oftast är det mer lockande att försöka göra snabba klipp än att sitta och spara år efter år i utdelningsaktier.

I min strategi ingår båda delarna, men kan erkänna att det sker en del spontanköp i hopp om att göra snabba pengar. Men något jag i alla fall försöker se till är att inte låsa pengarna utan jag vill alltid ha möjligheten att kunna flytta mina pengar om något bättre investeringsalternativ dyker upp.

2 svar på ”Svårt att följa min egen investeringsstrategi

 • Ett beprövat sätt att tillfredsställa denna del av sin personlighet kan vara att sätta upp en "sandlåda". Nu vet inte jag hur mycket du har totalt i kapital men säg att vi avsätter 10% av kapitalet. Det är ju inga problem eftersom du vet att du kommer att göra bra, snabba och lönsamma affärer, eller hur?

  Men även i den bästa av världar, naturligtvis utanför din kontroll, kan saker gå snett: tex bolag går i konkurs/missar tredje steget i utprovningen av läkemedel/FDA vägrar godkänna läkemedlet/största kunden hoppar av/skatteverket vinner i någon överklagan/naturkatastrofer som påverkar underleverantörer vilket gör att ditt företag inte kan leverera/osv osv
  Så då kan det ju kännas bra att inte ha förlorat mer än 10% – samtidigt som uppsidan är i princip obegränsad.

  Om du tex har 100 000:- i investeringskapital total, så kan du avsätta 10 000:- som du kan göra vad du vill med: Optionsaffärer, warranter osv osv, det finns hur mycket som helst. Men dessa affärer gör HELT skilt från din långsiktiga portfölj. Och när du har avkastat tex 100% (det går ju snabbt, eller hur?) i sandlådan så kan du tex föra över 25% till din långsiktiga portfölj.

  Om du nu mot förmodan skulle förlora allt du har i sandlådan, ja då är det väl bara att se det som läropengar.
  Och sen ta ett djupt andetag, hålla dig passiv några månader för att få distans och sedan analysera varför det gick som det gick.
  Ett år senare kan du eventuellt vara mogen för ett nytt försök, men nu med 5% av hela portföljens värde.

  Lycka till, vi läsare ser fram emot att läsa om sandlådan också.

  Svar
 • Hej Sture! Tack för en bra kommentar 🙂

  Det där med "sandlådan" låter som en bra idé 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.