Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

tankar

Ta tag i det!

Förut idag publicerade jag inlägget: Hur mycket pengar behövs för att sluta jobba?

Jag avslutade inlägget med texten: ”Den svåraste biten är att verkligen lyckas sänka sin kostnader och ta tag i sitt sparande – mer om detta i ett senare inlägg.”

Så nu tänkte jag utveckla detta. Jag har länge varit väldigt intresserad utav ekonomi och har läst väldigt mycket inom ämnet. Jag vet vad jag behöver göra för att lyckas nå mina mål men något stoppar mig.

Jag tror det handlar om lathet och vana. Man måste verkligen bryta mönstret och verkligen ta tag i alla aspekter om man ska lyckas uppnå sina mål.

De senaste månaderna har jag verkligen blivit bättre på att undvika onödiga utgifter. Tex förut så köpte jag alltid frukost på väg till jobbet. Nu går jag istället upp lite tidigare och äter det hemma. Jag har även blivit bättre på att ta med mig matlåda. Men jag måste få in det som en vana i fortsättningen.

Skulle säga att den gamla klassikern ”alla bäckar små” är bra att ha som ett mantra.

__________________________________________
Hur mycket pengar behövs för att sluta jobba?
Uppföljning av mina mål
Atlas Copco vs Sandvik
Framgångssagan Google
Bolagen flyttar hem
Semester
Okunskap
Investeringstankar
Min portfölj
Utveckling sedan årsskiftet
Lista över de populäraste ekonomibloggarna
Småbolag
+102,08%
Köpt bostadsrätt!
Utveckling förra året

Ett svar på ”Ta tag i det!

  • I brew a pot of coffee every morning, and bring it to work in a thermos, no milk, no sugar, just good 'ol coffee. I skip breakfast and eat lunch when I get home, a little intermittent fasting never hurts. I never really knew how much money this saves, but it is a frugal life we live. I love these little tips that save money here and there, a coffee on the way to work or breakfast causes a death by a thousand cuts (to the account).

    -msm

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.