Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Uncategorized

Tappat suget på aktier

Tillhör du en av alla som har tappat sugen på att äga aktier? Då är du inte ensam sedan 70-talet har antalet svenskar som äger aktier minskat kraftigt.

Kanske var just du en av alla som gick in på aktiemarknaden runt millennieskiftet och fick se dina aktier fall kraftigt i värde?

Om du gjorde det finns det stor chans att du äger aktier eller ägde aktier i Ericsson. En annan vanlig aktie bland privatpersoner som tappat intresset för aktier är folkaktien Telia.

Gräver man sig djupare i statistiken kan man även se att många svenskar har alldeles för låg riskspridning. Cirka hälften av Sveriges aktiesparare har endast ett bolag i portföljen!!

Jag förstår inte hur man kan satsa allt på ett kort, det är verkligen att ta stora risker.

Man behöver inte ha massor utav tid eller vara ett mattesnille för att lyckas med aktieaffärer. Det räcker oftast med att vara långsiktigt och vara kritisk mot informationen och bilda en egen uppfattning om aktier.

Följer man aktiespararnas gyllne regler så kommer man långt:

1. Sätt upp mål för ditt aktiesparande – var långsiktig
2. Investera regelbundet
3. Kontrollera riskerna
4. Var försiktig med belåning
5. Håll dig välinformerad och följ inte råd okritiskt
6. Gör din egen analys
7. Sätt upp regler för när du ska omplacera

Kollar man långsiktigt vad aktiemarknaden har gett i avkastning så tycker jag det är synd att så många svenskar står vid sidan av och missar denna möjlighet. Det är en av alla orsaker till att rika blir rikare. För majoriteten av de rika har stora summor placerade i aktier och får därmed del utav aktieutdelningar och värdeökningar på sina innehav.

Så har du inte redan ett aktiesparande så börja spara redan idag!

Lägg ner lite tid
Politiskt kaos
17 nya miljardärer i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.