Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Uncategorized

Tips på hur du kan spara pengar

För att kunna få ihop en redig summa till framtida investeringar kan det vara lönt att se över sin vardagsekonomi och se vart det finns utrymme att spara in på onödiga utgifter. I detta inlägg presenteras lite nya knep utöver de klassiker som t.ex. att spara in på lunchkostnader genom att laga mat hemma osv. Oftast vill man helst spara in pengar på områden där man känner att man inte behöver göra några större livsförändringar men ändå komma undan med en extra slant månadsvis som kan investeras på bättre sätt. 
* Se över dina försäkringar – Vad har du för hemförsäkring, bilförsäkring m.m. Visste du att det kan skilja sig några tusenlappar om året beroende på vilket försäkringsbolag du väljer? Har du dessutom lagt in alla möjligheter till sänkt premie efter t.ex. renovering eller installation av säkerhetsdörr?
* Omförhandla dina lån. Då detta kan bli en ganska viktig del av din ekonomi är det lönt att omförhandla bolånet och övriga lån du kan ha för tillfället. Har du t.ex. fått bättre lön med åren? Omförhandla ditt lån med nya villkor. Var inte rädd för att ta kontakt med nya banker för att potentiellt kunna spara in tusentals kronor om året.
* Kombinera tjänster. Har du olika tjänster hos olika företag? Se efter om du inte kan bunta ihop ditt internet-, telefoni- och tv-abonnemang hos en och samma leverantör. Oftast erbjuder de förmånliga kampanjer där man t.ex. får 3 tjänster till priset av 2 st.
* Handla online. Det är ingen slump att mer än 80% av Sveriges befolkning handlat någon  gång på nätet. Det är oftast billigare och mer bekvämt att få en vara hemlevererad direkt till närmsta postombud och man får dessutom tillgång till ett större utbud från såväl inrikes som utrikes. Det är även möjligt att få tag på rabattkoder som kan sänka priset på ditt köp på nätet ytterligare.
Med hjälp av dessa enkla tips kan du spara upp till tusentals kronor årsvis och därmed ha ännu mer rörligt kapital till dina framtida investeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.