Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

utdelningar

Utdelningar

Här är en liten lista över alla utdelningar jag har fått hittills i år.

Datumet som står är datumet då pengarna kom in på min depå.

2012-01-18: Realty Income
2012-02-16: Realty Income
2012-03-16: Realty Income
2012-03-29: Castellum
2012-04-03: FormPipe Software
2012-04-05: Fabege
2012-04-17: Realty Income
2012-04-25: Ratos

Ett mål som jag länge har haft är att kunna leva på utdelningar. Ett stort problem med svenska aktier är att de flesta delar ut i mars, april och maj. Då får man en väldigt dålig spridning. För att vara garanterad att få en utdelning varje månad så har jag valt att köpa Realty Income som delar ut varje månad.

4 svar på ”Utdelningar

 • får man bara en rejäl hög i mars-maj ska väl det kunna räcka hela året? 😉 Men jag håller med; försöker själv sprida ut det lite mer.

  Svar
 • Du är flitig med att uppdatera denna lista, vilket är bra, men det säger mig ingenting om du inte redovisar hur mycket du får i utdelning eller om du kommer närmare målet att kunna leva på utdelningarna.

  Svar
 • JobbochFirma: Ja, jag försöker uppdatera listan så fort jag kan. Jag förstår att listan inte säger så mycket om jag inte berättar hur det går för mig. Återkommer med det i ett annat inlägg snart 🙂

  eriksjos: Självklart om man får rejält med pengar under någon månad så kan man använda det under hela året. Men det är skönt att iaf få lite varje månad.

  Svar
 • För egen del tycker jag att det inte spelar någon roll när utdelningarna kommer.Fördelningen över årets månader kan jag sköt om själv.Huvusaken är att dom överstiger 5%.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.