Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

BudgetMatsparandeutgifter

Vad är normalt?

Vad som är normalt för mig kanske är onormalt för dig eller kanske till och med extremt. Därför är det svårt att jämföra olika personers sparande och utgifter. Men jag har under den senaste tiden försökt analyserat mina utgifter och kommit fram till att det finns flera områden där jag kan spara in på.

Någon jag har märkt att det går mycket pengar till är mat. Så där finns det mycket att ändra på. Det mest uppenbara har jag redan börjat ändrat på och det är att äta mindre ute och mindre färdigmat och i stället laga mer mat och ta med matlådor.

Sen har jag även blivit bättre på att kolla priser när jag handlar och minskat min småhandlning och börjat storhandlat mer. Det ger verkligen skillnad.

Jag har ICA kort och har även skaffat Willys+ nu. Så nu är det möjligt för mig att enklare se mina inköp samt få del utav fler erbjudanden.

Om det är någon som har ett eller flera bra tips på hur man kan sänka sina matkostnader så får ni gärna kommentera här eller maila mig.

Utvalda inlägg:
 
Ytterligare ett steg
Utveckling +85,62%
Hur mycket pengar behövs för att sluta jobba?

4 svar på ”Vad är normalt?

 • Jag antar att du redan gör dina inköp med kreditkort som har cashback, t.ex. Shell Mastercard eller OKQ8 VISA? Om inte, gör det. 1% tillbaka på allt man köper överallt blir mer än man tror på ett år. Du kan använda det som ett debetkort genom att betala in extra och då dessutom få ränta på innestående pengar.

  För att återgå till matkostnader. Jag och min sambo inventerar regelbundet kyl, frys och alla skåp. Antecknar allt vi har, komponerar ihop maträtter utifrån det och gör sedan ett matschema för en hel månad och handlar då bara för att komplettera med enstaka ingredienser. Det är förvånansvärt hur mycket man kan spara genom att bara använda upp allt man redan har.

  Svar
 • Tack för kommentaren. Ja man borde nog kolla igenom kyl, frys och skafferi 🙂

  Japp cashback kort har jag.

  Svar
 • Måste medge att Tuxie tillvägagångssätt var riktigt smart. Nu har jag inte så stor frys eller kyl men där finns säkert nåt som man inte har använt på ett bra tag!.

  Mvh

  Svar
 • Kort datum !!! 25-50% rabatt på saker med kort datum.

  Man ser/luktar när mat är dålig, bättre man gör detta istället för att stirra sig blind på en massa datum hit och dit.

  Detta gäller även mat köpt till ordinarie pris.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.