Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

buffertkontobuffertsparandesparande

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande? Det finns många olika anledningar till att ha ett buffertsparande.

De 3 största anledningarna enligt mig är:

1. Genom att jag har ett buffertkonto så behöver jag inte vara orolig för en oväntad utgift eller hur jag ska klara mig om jag blir uppsagd. Så jag mår helt enkelt bättre av att veta att jag har pengar i fall något oväntat skulle inträffa.

2. Jag slipper ta dyra lån. Om bilen, kylskåpet eller någon annan oväntad utgift dyker upp tvingas många personer till dyra lån. Genom att ha en buffert slipper man detta.

3. Slippa sälja tillgångar. Genom att man har ett lättillgängligt buffertsparande slipper man sälja tex aktier om något oväntat skulle inträffa. För att sälja ett innehav vid fel tillfälle kan vara väldigt kostsamt.

En viktigt sak som man inte får glömma är att så fort som möjligt bygga upp ett nytt buffertkonto när man har haft en oväntat utgift så man är redo i fall ytterligare en oväntat utgift skulle dyka upp.

______________________

Cashflow 101

PPM utveckling 1 år

Utveckling i min Kapitalförsäkring senaste månaden

Populäraste ekonomibloggarna just nu

Ett svar på ”Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

  • Håller med om att det är viktigt. Dock har jag inte mer än 10.000 i buffert

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.