Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

guldtackornyheter

Varning för en ny finanskris

Läste tidigare i dag ett inlägg på bloggen allt om ekonomi som hette Falska guldtackor i Fort Knox!

När jag läste om detta kände jag, att nu vill man inte ha några tillgångar i dollar.

Om detta stämmer är det helt sjukt, att USA har en massa guldtackor i Fort Knox som bara har ett guldöverdrag samt att man har betalat med hjälp utav dessa falska guldtackor.

Skulle detta bekräftas och komma ut så kommer det troligen bli en värre finanskris än vad vi har upplevt nu och dollarn kommer mer eller mindre bli värdelös.

För er som inte orkar läsa hela det långa inlägget om guldtackorna så har ni några utdrag nedan:

I oktober 2009 mottog de kinesiska myndigheterna en skeppslast av guldtackor. Guld är regelbundet en växlingsform mellan länder för att betala skulder och för att stabilisera den s k handelsbalansen.

När lasten mottogs bad den kinesiska regeringen att specialtester skulle utföras för att garantera renheten och vikten av guldtackorna. I detta test borras fyra små hål in i guldtackorna och metallen analyseras sedan.

Männen som utförde proceduren chockades av upptäckten att guldtackorna var falska. De innehöll kärnor av volfram (en tungt, gråvitt, metalliskt material) med endast ett yttre lager av rent guld. Vad mer är, dessa guldtackor, som alla har ett serienummer för att kunna spåras, härstammade från USA och hade varit lagrade i Fort Knox under åratal. Enligt ryktet var det mellan 5,600 till 5,700 tackor, vägande 400 oz per styck, i skeppslasten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.