Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

ekonomibloggar

Vem är ekonomibloggaren kampenmotindex?

Vem är egentligen personen bakom kampenmotindex.se ?

Vissa av er läsare har följt mig länge – men för er som nyligen upptäckt kampenmotindex tänkte jag berätta lite mer om mig själv.

Jag är född och uppvuxen i Värmland men bor sedan några år i Närke med min familj. Jag är gift och har 2 småbarn och bor i en villa.

Jag har alltid haft ett stort intresse för ekonomi och aktier. Började investera i aktier vid 18-års ålder och intresset växer fortfarande varje år. Under åren har man hunnit med både bra och dåliga affärer och man lär sig mer hela tiden. Nu har jag nyligen passerat 30 år och viktar om mina innehav till mer och mer utdelningsaktier. Tiden att vara aktiv och handla varje dag finns inte med 2 småbarn samt villa och heltidsjobb.

Bloggen startade jag 2009, mest för att dokumentera mina affärer samt för att utveckla mitt ekonomiintresse.

När jag var mest aktiv runt 2010 – 2011 så var dessa bloggar bland de största:

Cornucopia? – Finns fortfarande kvar och är aktiv, dock mer fokus på samhälle och försvar numera
40procent 20år – Innehållet finns kvar men bloggen uppdateras inte länge
Flute – Inte så aktiv länge. Senaste inlägget är från januari
BB Trader – Bloggen är borttagen
Hur jag blev rik – Bloggen är borttagen
Lundaluppen – Fortfarande aktiv
Per Penning – Fortfarande aktiv
Finanskvinnan – Bloggen borttagen
Finansmamman – Bloggen nedlagd men innehållet är kvar
Dollarmiljonärens dagbok – Bloggen finns kvar men han har inte varit så aktiv de senaste 5-6 åren

Så jämför man populära ekonomibloggar 2009-2010 med populära bloggar 2017-2018 så skiljer det sig en del.

Många har försvunnit men desto fler har tillkommit! Så det är kul. Men många ”profiler” inom privatekonomi väljer även andra plattformar nu mot då. Twitter och podcast är populärast. Där hittar man bland annat Fill or kill podden samt t.ex. Twitter-profilen Anna Svahn.

Personligen så har jag fått en nystart vad det gäller bloggen. Så räkna med att du kommer se mer av kampenmotindex framöver!

Blogg: kampenmotindex.se
Twitter: kampenmotindex
Facebook: kampenmotindex

kampenmotindex

I dagsläget har jag tre stycken aktieportföljer

Två stycken ISK och en KF.

Udelningsportföljen (ISK) – Svenska utdelningsaktier. ( Mina tre största innehav)
Trading (ISK) – Svenska aktier där jag tror på större kursuppgångar på kort sikt.
Utl Utdelningsportöljen (KF) – Utländska utdelningsaktier.

Vad är målet med mitt sparande?

För det första är aktier och ekonomi ett intresse, och för det andra så är det viktigt att ha ett eget sparande som en buffert/säkerhet. Ifall något oväntat händer framöver, samt som en möjlighet att köpa-  eller göra saker.

Med mina utdelningsportföljer är målet istället att maximera mina framtida aktieutdelningar – och kanske en vacker dag kunna leva på endast aktieutdelningar. Det är lång tid kvar men snöbollen är satt i rullning.

Så här ser mina aktieutdelningar ut hittills i år:

Aktieutdelningar

Fler utdelningar är på väg in i portföljen, denna vecka bland annat NCC och ICA.

Förutom sparande så försöker jag även se över våra kostnader. Vi snålar inte men vi är medvetna om våra kostnader och försöker vara så smarta som möjligt – just nu fokuserar vi på att sänka våra elräkningar. Vi har bland annat bytt tätningslister vid dörrar och fönster, samt alla glödlampor som går sönder ersätts med nya energisnåla LED-lampor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.