Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Eget företag

Vill lämna ekorrhjulet – vill du vara med?

Jag känner mer och mer att jag vill lämna ekorrhjulet med allt som det innebär. Det vill säga arbeta för att uppnå sina chefers drömmar istället för sina egna. Känner att jag vill ha mer frihet och mer tid till att göra det jag älskar. Nämligen investeringar. Jag har redan skapat ett AB nu gäller det att fylla det med en bra verksamhet.

Jag har ett 10-tal hemsidor, samtliga ligger i bolaget och jag funderar även på att börja handla med aktier inom bolaget. Men det krävs kapital så det är nästa steg.
Alternativen som finns är att själv lyckas tjäna ihop beloppen, alternativt kan man ta in externt kapital i bolaget. Vi får se vilket alternativ det blir. Om du vill diskutera investerande, företagande eller bara bolla idéer så är du varmt välkommen att höra av dig till mig: kampenmotindex@gmail.com

4 svar på ”Vill lämna ekorrhjulet – vill du vara med?

 • Handla med aktier i bolaget är sub-optimalt. Det har flera bloggare före dig redan gått igenom. Det är bättre att ta ut lön upp till statlig inkomstskatt plus grundavdrag och andra avdrag du planerar göra (ränteavdrag tex) och sedan ta ut överstigande i utdelning upp till gränsbeloppet. Om du har resultat som överstiger summan lön+utdelning av gränsbelopp så kan du handla med det resultatet i bolaget till att du ämnar upphöra med verksamheten och kan göra exit ur bolaget. jag har för mig att tex Lundaluppen gick igenom det här för ett par år sedan. Annars kan du fråga någon vän som är revisor.
  /Kalle

  Svar
 • Lars-Eric Hermansson

  Spännande, det skulle var kul att prata om

  Svar
 • Vad är det för nischer på siterna? 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.