Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

bostadlägenhetVilla

Ytterligare ett steg

Idag har jag varit hos mäklaren och skrivit under alla papper så nu är min bostadsrätt såld. Det är kul att bopriserna fortfarande stiger kraftigt i Göteborg. Varje helg just nu spenderas i det nya huset. Det finns en del att renovera men det är kul att få sätta sin egen stil på huset.

Så nu är man ytterligare ett steg närmare flytten till huset. Planerad inflyttning är helgen i månadsskiftet mellan januari och februari. Då ska majoriteten av alla rums ytskikt ha bytts ut samt de mesta prylarna flyttats över från den gamla lägenheten.

Det är alltid mer att göra än vad man tror när man börjar renovera. Men jag och min sambo har ingen direkt tidsplan att följa. Utan vi kan planera och renovera i egen takt. Det ska bli spännande att se hur månadskostnaderna kommer att se ut framöver. En rolig sak är att man nu direkt kan påverka sina utgifter på ett helt annat sätt än vad man kan göra i en lägenhet. Uppvärmningen i huset är luftvärmepump, el-element samt 2 stycken kaminer. Så ska bli spännande att se vad det kostar i månaden och hur mycket man kommer att elda. Något som är skönt är att den förra ägaren har satt in treglasfönster samt bytt takpannor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.